Waarom een kralengordijn?

Waarom een kralengordijn?

Waarom een kralengordijn? De voor en de nadelen van een kralen gordijn worden in dit artikel besproken. Zo ook de materialen en het ophangen van a tot z. Ook leuke en besparende oplossingen, om gezellig en kleurrijk in de zomer buiten in de tuin te zitten.

Als het lekker weer wordt, vertrekken we allemaal maar weer naar de tuin toe en beetje bij beetje gaan we het weer gezellig maken. Leuke plantjes planten en de boel weer aanvegen en aan kant maken. Er zijn veel dingen die moeten gebeuren voordat het helemaal naar de zin is van ons. Een van die dingen is een vliegengordijn ophangen, want een ding is echt vevelend en dat is van die vieze vliegen binnen. We willen natuurlijk geen vliegen in onze limonade en op ons toetje vinden toch! Nu zijn er van die saaie en nog vaak dure lelijke vliegengordijnen die u overal kunt kopen. Of als alternatief een plastic kralengordijn van de bouwmarkt of bij IKEA. Het leuke van die produkten is dat het kan door evalueren naar een mooi en handig product en dat is ook het geen van wat ik in dit artikel wil beschrijven. Een glaskralengordijn van echt glas van zware kwaliteit. Dit is al een gezelligheid als u dit binnen krijgt, van die grote kralen van helderglas van groot naar klein en alle glaskralen zijn verschillend van vorm. Hier ziet u een streng van het kralengordijn in multi colour.
Streng kralengordijn

Kleuren van een kralengordijn.

Als het kralengordijn maar in 1 kleur leverbaar zou zijn, is het eigenlijk geen alternatief voor de saaie en plastic variant. Daarom zijn dus de gordijnen in verschillende kleuren leverbaar, zodat iedereen omdat we allemaal een andere stijl en smaak hebben wel een kleur kralengordijn kan uitzoeken. Hieronder ziet u wat van de varianten. Blauw, zwart wit, multicolour, groen en nog veel meer kleuren. Zit uw kleur er niet bij dan is deze gewoon te bestellen.Ook als u de strengen langer wilt hebben of juist korter kan dit op aanvraag in India gemaakt worden.

   Multie colour kralengordijn    Glas kralengordijnen     Bluw glas kralengordijn


 

Voordeel van een glas kralengordijn.

Het voordeel van een glaskralengordijn is dat het niet dof uitslaat zoals plastic kralen wel doen. Daarbij is het ook een stuk frisser om naar een heldere kraal te kijken een verrijking voor in huis. Ook zal er geen kraal verloren gaan omdat dit gewoon tegen de zon kan. De plastic kralen daarintegen, worden hard en zullen daardoor van het koort afbreken. Het gewicht van een glaskralengordijn is nogal zwaar en hierdoor sluit het goed achter u als door het gordijn naar uw tuin of balkon loopt zodat er geen vliegen of ander ongedierte naar binnen komt.

 

Makkelijk een kralengordijn monteren en ophangen.

Is het een klus om een kralengordijn op te hangen? Nee is het antwoord, het is zelfs makkelijk te monteren en dat is niet overdreven. Het gordijn hangt maar aan 2 punten vast en deze punten zitten gelast aan de beugel waar 2 openingen in zitten waar u 2 schroeven doorheen kunt draaien. Dat is het eigenlijk, dan hangt de beugel en aan de beugel zitten wel 40 haakjes vastgelast. Alleen dan zijn het domweg de ringentjes die aan de strengen vast zitten aan de beugel rijgen. Zie hieronder een close up van de ringetjes. Na dit gedaan te hebben, bent u klaar met het monteren van het kralengordijn. Het is echt niet meer dan 5 minuten werk, inclusief het uitpakken van het pakket.

     Bevestiging ring van een kralengordijn

Helemaal kant en klaar kralengordijn geleverd.

Is het helemaal kant en klaar dus meteen te gebruiken? Ja, op de 2 schroeven na is het meteen te gebruiken en makkelijk door iederen in elkaar te zetten. Wat misschien een leuke tip is, is dat er ook bijpassende embrasses zijn. Hiermee kunt u bijvoorbeeld het gordijn even open zetten als u met eten door de deuropening heen loopt. Hieronder ziet u een voorbeeld van een embrasse welke uiteraard van echte glaskralen is.


                                         Embrasse van een kralen gordijn


 

Reacties

 1. Chantal van de Laar Chantal van de Laar

  Goedendag, Wij zouden graag een blauw/turquoise gordijn willen in de maat 90x250 is dit mogelijk en wat zijn de kosten hiervan? Ook het ophangsysteem kan tot 6 cm zijn. Is dit mogelijk?
  Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet, Chantal

 2. Merel van Wageningen Merel van Wageningen

  Goedemiddag, Wat bedoelt u precies met de nadelen? Wat wilt u precies weten? Ik hoor graag van u zodat ik hierop kan reageren. vr, gr Merel van Wageningen

 3. Connie van Vianen Connie van Vianen

  kunnen de gordijnen ook langer zeg maar 225 en wat zijn de kosten
  Hebben jullie ook cadizschelpengordijnen. Krijg je korting bij 2 gordijnen vr gr Connie

 4. merel wageningen merel wageningen

  Bedankt voor uw reactie, ik stuur u een bericht per mail voor verdere informatie.
  Alles kan op maat worden gemaakt in India.
  vr.gr Merel van Wageningen

 5. Johan Jacobs Johan Jacobs

  Wij zouden graag een transparant (kleurloos) kralengordijn hebben van 80 cm breed en voor een doorloophoogte van 216 cm. Is dat mogelijk? En wat zijn dan de kosten en de levertijd?

 6. merel wageningen merel wageningen

  Goedenavond. Ik stuur u een email met daarin een offerte voor u.vr,gr Merel van Wageningen

 7. Ceciel Van Aalst Ceciel Van Aalst

  Ik zou graag een kralengordijn van 230 hoog willen incl. De bevestigingsbeugel. Dus samen 230 cm.wat gaat mij dat kosten? En hoelang is de leveringstijd. Graag wou ik er een embrasses bij.

 8. marga marga

  Beste Merel, Wij zouden graag een glazen kralen gordijn van 110cm breed en 215 cm hoog willen. Hoeveel gaat dit kosten en hoelang is de levertijd. Ik hoor graag van u. Hartelijk dank,
  Marga

 9. merel wageningen merel wageningen

  Goedenavond, hartelijk bedankt voor uw aanvraag. Ik zal u morgen per mail de offerte voor het kralengordijn toezenden. Fijne avond groet Merel van Wageningen

 10. Carina Carina

  Ik zou graag de prijs weten van een glaskralen gordijn multi colour van 79 cm breed en 210 hoog. Wat is de levertijd?

 11. Niko Niko

  Merel goedemorgen,

  onlangs bij Mevr. Hooft de glas gordijnen geplaatst....het ijzeren plaatje was 10 cm hoog....is dat ook op 5 cm hoog te krijgen?

  Kun je mij laten weten wat het kost:

  2 gordijnen van 45 cm breed en 191 hoog (inclusief plaatje)
  3 gordijnen van 75 cm breed en 191 hoog (inclusief plaatje)

  glasgordijn groen,

  dank je wel en fijne dag,

  Niko

  p.s. weet je ook hoelang het ongeveer duurt?

 12. kim kim

  Hallo, ik wilde graag een blauw glazen kralengordijn bestellen met als hoogte 250 cm. Kunt u mij vertellen wat hier de kosten van zijn?
  M.v.g Kim

 13. Yvon Yvon

  Ik zou graag een blauw gordijn bestellen, maar dan met de lengte 210 cm. Lukt dit en wat zijn de kosten en evt. Levertijd?

  Als vast dank voor uw reactie.
  Vgr Yvon

 14. Merel van Wageningen Merel van Wageningen

  Goedemorgen, bedankt voor uw bericht.
  Ik heb u een email gestuurd met daarin meer informatie over een op maat gemaakt gordijn.
  Vr,gr Merel van Wageningen

 15. Anita Hornya Anita Hornya

  Ik wil ook graag informeren of de glazen kralengordijn 230 cm hoog kan worden, en wat dan de kosten zijn?

 16. merel wageningen merel wageningen

  Goedendag,
  Ik heb u zojuist een mail gestuurd over uw aanvraag.
  vr,gr Merel van Wageningen

 17. Edwin Edwin

  Hi,
  Wij willen graag een glazen kralen gordijn maar dan één met een hoogte van 230 cm. Kunt u ons berichten of dit kan, wat het dan kost en hoe lang de levertijd is?
  Bij voorbaat dank en mvrgr, Edwin

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden