Patchwork poef en kussen in oosterse stijl

  • Geplaatst op
  • Door Merel van Wageningen
  • 0
Patchwork poef en kussen in oosterse stijl

Oosterse poefen in rond of vierkant met patchwork stoffen uit India en bling bling kraaltjes erop gemaakt. Ronde indiase poef staat leuk bij een bohemian stijl met vele vrolijke kleuren. In vrijwel elk interieur kan je een poef kwijt doordat er vele kleuren verkrijgbaar zijn. Bijpassend zijn er oosterse sier kussens in dezelfde kleuren, zodat u de gehele stijl door kunt trekken in huis.

Bohemian style poefen
Een poef is niet alleen een sierlijk accessoire voor in huis, maar ook erg handig om te gebruiken. Bijvoorbeeld als er visite komt en u een extra zitplaats nodig heeft. Of wat je ook veel ziet en ruimtebesparend ook is, is dat je er een dienblad op zet. Zo kan het ook gebruikt worden als een salontafeltje. Dan kan je kiezen voor rond of vierkante vorm, dat is aan u de keus. Wel moet je er dan op letten dat het de juiste hoogte is. Dus kies niet voor de 15 cm hoge poef, maar voor de 25 cm hoge poef. Misschien zelfs de vierkante oosterse poef van 40 cm hoog en breed, anders moet je teveel bukken. Nu we het toch over een salontafel hebben en je denkt leuk idee, maar ik heb al een mooie tafel.Kleurrijke poef Wat denk je van een paar lage poefjes van 15 cm neer te leggen om de salontafel heen. Super leuk en geeft meteen dat heerlijk relaxte bohemian gevoel. Als het lekker weer is buiten kan je de poefjes ook daar gebruiken om op te zitten of op een hangstoel te leggen. Echt elke poef is door mensen uit India met de hand gemaakt en gevuld. Het is dus een unieke poef of kussen gemaakt van patchwork van oude sari stoffen. Deze dragen de vrouwen in India en nadat ze gewassen zijn worden ze in stukjes lap verdeelt over de poefen om er vervolgens op te naaien. Als je bijvoorbeeld een roze poef besteld en een bijpassend roze patchwork kussentje zijn dit niet dezelfde stoffen. patchwork kleurrijke kussens  De achterkant is wel hetzelfde van kleur katoen, maar de patchwork stoffen zijn verschillend. Ook de stiknaden zijn gelijk maar elk stukje stof heeft weer een andere versiering zoals kraaltjes en pailetten erop geborduurd. Dan is de ondergrond van elk stukje wel roze maar kan een andere toon zijn, met daarop wat kleur soms en kraaltjes. Zo kan je makkelijk een saaie bank gezellig maken en in de stijl welke jij mooi vindt. De poef zelf is niet heel zwaar, maar ook geen lichtgewicht. Je moet natuurlijk niet hebben dat hij helemaal inzakt als je erop zit, of erger nog als de visite niet comfortabel zit. Ook ontzettend leuk zijn de ronde kinderpoefjes, zoals het al zegt speciaal in een kindermaat.

Ibiza - bohemian style kussens
Een leuk kado idee voor een verjaardag en met schattige bijpassende kinderkussentjes erbij maakt het helemaal af. Voor de jongenskamer een blauwe of turquoise poef en voor de meisjeskamer een roze poef. Speciaal voor de kinderen zijn deze poefjes ook bont versierd met kwastjes in kleuren en kraaltjes. Lekker speels en gezellig zoals de kids dat graag willen op hun eigen kamertje.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden