Meditatie ronde kussentjes in chakra kleuren

Meditatie ronde kussentjes in chakra kleuren

Meditatie ronde kussens welke je op de grond kan gebruiken om op te zitten gemaakt van oude sari's uit India in de 7 chakra kleuren. Erg leuk om mee te mediteren en ze zitten convertabel. In dit artikel lichten we iedere kleur van de chakra een voor een uit, zodat u een goed en mooi beeld krijgt van de mediatiekussens. Natuurlijk zijn de ronde kussens niet alleen voor de meditatie, maar ook voor leuke aankleding bij u in uw interieur en of in de tuin op de stoelen.

Ronde meditate kussens rond de boomJe ziet het veel in India al die prachtige kleuren sari's die de vrouwen en meisjes dragen op straat, zodat het straatbeeld kleurrijk oogt. Kleur is veruit het mooist in India van stoffen en decoraties. De sari's krijgen bij onze collectie patchwork meditatiekussens een 2e leven doordat deze worden gerecycled. De stoffen worden verzameld en gewassen en weer mooi opnieuw gekleurd. Deze worden in stukken geknipt en er met de hand op het ronde kussen gestikt natuurlijk ook met kraaltjes en embroidery en de gekleurde kwasten eraan. Er zijn natuurlijk heel veel mensen die mediteren of yogales volgen en als je zelf misschien cursus geeft zijn de ronde kussens erg leuk om mee te werken. De meest bekende zijn de 7 chakra kleuren en elke kleur staat voor iets. Heel interessant om je hier eens in te verdiepen wat kleuren kunnen doen. Chakra betekent trouwens cirkel of ook wel wiel, daarom moet deze collectie natuurlijk ook rond zijn. Het is een term uit de traditionele Indiase cultuur/religie en daarom worden deze kussens ook handgemaakt in India door vele mensen die in de dorpen wonen. De kussens zijn er vele kleuren en vaak trek je in een bepaalde periode meer naar 1 kleur toe en dat komt door de periode die je op dat meemaakt en waarschijnlijk heb je dan gewoon behoefte aan die kleur.

Rood is het 1e kleur meditatiekussen.

De eerste kleur is rood en deze warme kleur is als hoofdkleur gebruikt voor het rode ronde patchwork kussentje. Als je aan deze kleur behoefte hebt dan heb je behoefte aan avontuur en afwisseling. Natuurlijk ook liefde, warmte en wilskracht staat voor rood, zo kennen de meeste mensen hem wel. Denk aan Valentijn dat alles in de winkels rood kleurt in de kleur van de liefde. De onderkant van je ruggengraad staat voor rood, de wortel van het lichaam als het ware. Deze kleur kan dan ook zeker niet ontbreken bij de collectie chakra kussens van patchwork.
Rond rood patchwork kussentje

Oranje kussentje voor de 2e kleur.

alle 7 chakra kleuren kussentjes De tweede chakra kleur is oranje, niets is zo gezellig als oranje en alle patchwork stoffen zijn met een oranje tint erin verwerkt. Onze heerlijk warme zon is ook oranje als je je oogleden sluit en erdoorheen kijkt. Deze kleur hoort bij de onderbuik en staat voor levenslust. De kleur oranje zie je terug in vuur en en zonsopgang werkelijk prachtig warm om te zien. De kleur oranje kan meehelpen aan het ordenen van emoties. Oranje staat voor energie, enthousiastheid en opgewekt. Daar kunnen we allemaal wel wat van gebruiken toch? Het is een kleur welke een mengeling is met het eerste (rood) en het derde (geel) chakra. Ik voel staat hierbij centraal.Oranje is een kleur welke zeer belangrijk is aan meditatie. Het is niet voor niets dat de monnikken in oranje gewaden lopen. Zij kunnen hun emoties tonen zonder dat het te wordt.Oranje meditatie kussen

De 3e kleur geel rond kussen.

De derde kleur is geel en dan hebben we niet heldergeel gekozen als rond kussentje , maar warm zonnetjes  okergeel erg kleurrijk met al die mooi kraaltjes erop. Geel staat natuurlijk voor energie en wordt vaak de zonnevlecht genoemd. Ook staat geel als heilig benoemd in de boeken en staat ook voor de zon. Het versterkt het verstand en staat voor een standvastige houding. Ook is geel de kleur om giftige stoffen uit je lichaam te verwijderen. Dit is een kleur welke ook mooi past bij de andere chakra kleuren en omdat het okergeel is neigt het naar de gouden chakra welke staat voor vitaal en ondernemend.
 Geel rond mediatie kussen

Groen kussen voor de 4e kleur.

De vierde kleur is groen en dan geen gras groen, maar meer mosgroen zodat hij mooi past naast de okergeel. Groen is een neutrale kleur en past vrijwel in elk interieur. Groen staat ook voor terug naar de natuur en de bladeren aan de bomen, iets waar veel mensen behoefte aan hebben terug naar de natuur te gaan en er lekker op uit te gaan naar buiten. Ook is dit de kleur van hoop en vernieuwing het geeft genezing en innerlijke kracht. Wil je je betrouwbaarheid uitstralen kies dan voor groen. Vaak wordt ook op het hart bij een healing gebruik gemaakt van een groene steen.
 Groen meditatie kussen

Voor de 5e kleur een blauw turquoise kussen.

De vijfde kleur is blauw/turquoise, hierbij hebben wij helder blauw gekozen omdat deze kleur erg geliefd blijft en lekker fris oogt. Elk kussenje is wel met de hand gemaakt dus elk patchwork stofje kan weer een andere toon bevatten.Blauw staat voor communicatie en door te zingen kan je deze chakra stimuleren, maar ook door eten zoals thee en vuchtensappen kan je dit bewerkstelligen. Blauw chakra staat voor de kruin en is een directe verbinding met de bron. Een heel belangrijke dus in de yoga oefening, waarbij je vaak recht moet staan alsof er iemand een touwtje boven je hoofd vast heeft. Geschikte stenen om te gebruiken bij therapie zijn amethist, aquamarijn, turkoois, chalcedoon.
 Turquoise rond méditée kussen

Kleur nummer 6 is indigo/ paars rondkussen.

De zesde kleur is indigo dat is een kleur in de combinatie paars en violet. Wij hebben hiervoor de kleur paars gekozen. Paars staat voor kracht en spirituele kleur en is favoriet bij velen, de kleur is fel en steekt lekker af bij de rest. Ook in combinatie met zwart en wit staat dit paarse kussen mooi kleurrijk. Paars staat voor intuitie en bevind zich op de voorhoofd tussen de wenkbrouwen. Het is het contactpunt tussen lichaam en je geest tussen je aardse leven en je hogere zelf. Teveel paars is ook weer niet goed want daar kan je depressief van worden of hoofdpijn van krijgen.
 Paars rond patchwork kussentje
 

Een rond kussen in de chakra kleur nummer 7.

De laatste kleur is violet, deze is lichtpaars van kleur maar ook weer een tint blauw erin. De 7 chakra kleuren zijn het bekends, maar de witte kleur wordt ook veel gebruikt en daarom hebben wij als zevende kleur wit gekozen, omdat deze helder van kleur is en wij vinden dat deze kleur erg mooi matcht bij onze collectie chakra kussens. Wit is ook een neutrale kleur en omdat deze als basis is gebruikt steken de gekleurde geborduurde bloemen en handgemaakte versieringen er lekker uit. Het doet ook wel chique aan zo/n wit rond kussen lekker op de grond om tv te kijken of om met je vrienden bij de salonttafel een theemoment te pakken. Wit staat overal bij en kunt u dan ook matchen met elke andere kleur uit onze mooie nieuwe collectie patchwork.

 wit rond kussen met kleurrijke kwastjes

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden