Blockprint op vloerkleed, vloerkussen, poef en krukje

Blockprint op vloerkleed, vloerkussen, poef en krukje

Blockprint op kussens en poefen dat is nieuw in de collectie van merelinwonderland.nl. De zachte stoffen zijn afgewerkt met een oosterse print in verschillende kleuren zoals koper,goud en blauw. De ronde poef is gevuld dus klaar voor gebruik. In dit artikel laat ik de nieuwe modellen, kleuren en prints van deze collectie zien. Een poef is allang niet alleen om op te zitten, maar het is een sfeermaker in huis welke mooi afgestemd is op de inrichting. Of juist tegendraads gewoon een hele andere kleur zodat het een eyecatcher wordt van de woonkamer. Ook gaan we er dieper op in hoe en wat een blockprint eigenlijk is.


Een oosterse poef bij u in de woonkamer is niet alleen heel gezellig, maar is ook zeker een handig meubel. Deze is niet alleen voor op te zitten, maar ook voor de juiste sfeer bij u thuis. Let er goed op dat u de kleur van de poef goed afstemt bij uw inrichting. Maak er dan een geheel van en dat is nu hel makkelijk met de nieuwe collectie van merelinwonderland.nl is het nu een koud kunstje. De mooie zware ronde poefen met super sierlijke oosterse blockprints erop. Hieronder een paar voorbeelden van de nieuwe prints waarbij er nu ook passende krukjes en vloerkleden van zijn gemaakt in dezelfde kleuren en bijpassende prints natuurlijk.

vloerkussens met oosters blokprint met blokprint

Varianten van de blockprint vloerkussens collectie.

Koperen blokprint vloerkussen     Blauw vloerkussen met blokprint     gouden blokprint op oosters vloerkussen

Krukjes met blockprint in oosterse sfeer.

blockprint krukjes in oosterse sfeer

Vloerkussens zijn leuk en stijlvol, maar je moet wel de ruimte ervoor hebben omdat ze vrij groot zijn. Is de ruimte te klein voor een zitkussen, dan kunt u ook kiezen voor een leuk krukje met dezelfde stof en een blockprint erop gedrukt met de hand. De krukjes worden met mooi afgewerkte houten pootjes geleverd helemaal in stijl met de natuurlijke kleuren. Deze oosterse stijl serie in combinatie met de landelijke sfeer wat je nog steeds in tijdschriften ziet terugkomen, maakt dit uniek. Heeft u een grote ruimte, of wilt u gewoon graag de sfeer in de gehele woning terug laten komen? Kunt u ook kiezen voor in de ene kamer een krukje, in de woonkamer een vloerkussen en zelfs een bijpassend vloerkleed met blockprint erop. Over de vloerkleden kom ik hieronder op terug. Eerst kunt u de afbeeldingen bekijken van de blockprint krukjes zodat u er beeld bij heeft.

Krukje met gouden blokprint      oosterse blockprint krukje     Krukje met koperen blockprint  

Block print op een vloerkleed in oosterse patroon.

vloerkleed met blokprint

Een vloerkleed in huis is een sfeer bepaler het moet makkelijk schoon te maken zijn en de juiste sfeer geven tegelijk. Het vloerkleed met een blockprint erop is een echt sfeermaker in elk interieur. Een super gedetailleerde print met mooie sierlijke vormen gebaseerd op het oosten. Deze kleden zijn met de hand geblockprint en met de hand is het stof geweven in India. In India zie je deze patronen vaak voorkomen in tegels bij de tempels, mooie ronde sierlijke vormen. Hierdoor maak je je woonkamer of natuurlijk slaapkamer meteen een beetje 1001nacht sfeer. De sfeer krijgt een extra lading door middel van de kleur, zoals de gouden kleur is het meest 1001nacht sfeer en het blauw witte kleedje het neutraalste maar zeker niet saai. Het is de kleur van het kleed wat het makkelijk bij ieder interieur laat passen. Het koper kleurige vloerkleed met blockprint is het meest opvallend met leuke accenten koper wat terugkomt in de woonkamer met accessoires en zo kweek je een warme en huiselijke sfeer.

Goud kleurige blokprint op vloerkleed     koper kleurige blokprint op vloerkleed    


De vloerkleden met blockprint zijn te verkrijgen in het goud met beige achtergrond ,koper met zwarte ondergrond en blauw op beige ondergrond en zijn niet alleen in de maat 150cm x 90cm ,maar ook in de maat 230cm x 160cm te verkrijgen.

 

Wat is een blockprint eigenlijk?

Het patroon is zo prachtig en sierlijk, hoe doen ze dat toch in India? Nou dat is dus het echte ouderwetse handwerk al bij begin af aan. Er wordt eerst een patroon op papier gezet door de ontwerper, nadat deze goed wordt bevonden, pakken ze een stuk hout en kerven ze met een scherp mes het patroon erin. Deze wordt goed opgeschuurd en aan de bovenkant zit vaak nog een stukje hout welke dient als handvat.Stempel voor blockprint Vervolgens wordt het stof zoals katoen of canvas glad getrokken. Als daarna de kleur verf gekozen is, wordt er wat van deze kleur in een bak gedaan en de houten blockprint wordt er ingedoopt en wat afgeveegd om geen klodders te krijgen op het stof. Zie hiernaast een voorbeeld van een houten blockprint. Dan wordt er met enige druk het stempel op het stof geperst als het ware en de sierlijke patronen komen dan op het stof waarvan weer en prachtig kussen of kleed van wordt gemaakt.
Omdat er op wordt gedrukt ligt het er net aan waar het meeste kracht op zit, daarom is het ene gedeelte dikker gedrukt dan het andere en is er niet een hetzelfde. One of a kind en eigenlijk is elk kleed, kussen of krukje een kunstwerkje vinden wij. Dus waardeerd u het aloude ambacht in India ook, dan geniet je elke keer weer thuis als u zo'n mooi kussen sierlijk op de bank heeft liggen. 
Kussens met blockprint


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden