Oriëntaalse open eettafel hanglampen

Oriëntaalse open eettafel hanglampen

Merelinwonderland.nl staat bekend om de mooie mozaïek lampen, zoals de kleurrijke plafonnières in kleurrijke designs en verschillende maten. Nu zijn er al een tijdje filigrain lampen bijgekomen in het actueel aanbod. Deze worden vaak aangeschaft om midden in de woonkamer te hangen of in een leuke hoek van de desbetreffende ruimte . Graag gaan we nu de nieuwe grote bol filigrain lampen voorstellen aan u als de perfecte eettafellamp. In dit artikel ziet u alle oosterse lampen welke voor boven de eettafel geschikt zijn en dan handig op kleur en model gesorteerd.

Mooie eettafellampen zijn best moeilijk te vinden en vaak kom je toch weer uit bij een lampenkap van stof of juist een heldere glazen lamp. Wat mooi is natuurlijk, alleen ook erg besmettelijk. De eerste keer zo'n lamp schoon maken is niet erg alleen de tweede en de derde keer is het al verveeld (wat wij van merelinwonderland.nl helemaal niet erg vinden). De ideale eettafellamp met een open onderkant is gewoon de sfeervolle filigrain lamp. Dat is zo'n lamp met gaatjes welke er in verschillende kleuren is. Gewoon een mooie en sfeervolle lamp waarvan u hieronder een paar verschillende modellen van de oosterse lampen ziet.

Zwarte open hanglamp met huot    Koperen hanglamp bol vorm    Zilveren ufo model openhanglamp    Zwarte open eettafel lamp

Kleuren van de open filigrain lampen.

Verschillende kleuren open hanglampen die dus voor elk interieur geschikt zijn. Zo zijn er zilveren filigrain lampen die mooi met een landelijk interieur passen, maar ook goed in een oosterse inrichting kunnen. Bij de zilveren variant vind ik altijd een beetje chique staan. Zowel uit dus overdag als in de avond als de lamp brand. Dan de mat zwarte variant dat is een verschijning op zich. Met een gouden binnenkant is de open hanglamp een warme lamp als hij schijnt en overdag een eyecather door zijn opvallende kleur. Dan mijn favoriet zelf, de sneeuw witte hanglamp met gouden binnenkant. Deze is overdag een super rustige lamp die in de avond helemaal tot leven komt en is afgewerkt met een witte  ketting en een mooi plafondplaatje. Een oosterse maar toch ook een landelijke uitstraling. Wilt u een warme en een echte marakech sfeer thuis creeren, ga dan voor de totaal koperen uitvoering of voor de gouden open eettafel hanglamp.

Kleuren open hanglampen

De beste afstand tussen uw eettafel en lamp.

Iedere tafel heeft bijna een andere afmeting, hierdoor heeft elke maat tafel een andere diameter lamp nodig. Hieronder de verschillende diameter open hanglampen, zodat u kunt kijken wat het beste boven uw tafel past.Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u uw hoofd stoot boven de tafel aan de lamp, of dat u degene tegenover u niet goed kunt zien doordat de lamp in de weg hangt. Ook moet het eetkamer gedeelte ruimtelijk blijven en helemaal als de eettafel in de woonkamer staat. Dan ziet u de lampen de hele tijd en moet het ook mooi passen in de gehele stijl van de woning. Ga hiebij uit van de afstand tussen de eettafel en de lamp van +- 70cm dit is de afstand waarmee u de beste lichtverdeling krijgt waarvan u hieronder een voorbeeld ziet.

De juiste afstand tussen open hanglamp en eettafel

Van groot naar klein de open filigrain lampen.

De filigrain lampen zijn er in verschillende modellen, maar ook zeker in verschillende maten. Zo is er voor elke eettafel wel een open hanglamp te vinden. Ook is er een model voor de wat lagere plafonds, zoals het ufo model. Dit model is plat waardoor hij weinig ruimte nodig heeft en daarbij geeft het een magisch lichteffect op het plafond. Wat ook een echte aanrader is is de extra grote filigrain bollamp, deze is erg mooi voor boven een ronde eettafel. Hij geeft mooi licht doordat de onderkant erg groot is en veel licht geeft. Maar onderschat zeker de kleinere versie niet. U hoeft dan niet meteen heel klein te wonen, maar denk er eens aan om creatief op te hangen. Hang er 3 naast elkaar boven de eettafel en u heeft een zeer speels effect boven de eettafel. Deze kleinere lampen zijn er in een druppel vorm of zelfs in een cocoon vorm. Ook daarbij is de binnenkant in warm koper of goud en dan kunt u weer de buitenkant kiezen in wit, koper of zwart. Ook de combinatie van hout en metaal is een leuke lamp geworden. Warmte van hout en de betoverende filigrain patronen passen klaarlijkelijk ontzettend leuk bij elkaar. Combineer en durf en verras uzelf hoe leuk het effect zal zijn als je eens out of teh box kunt denken.
 
Open hanglampen filigrain van klein naar groot 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden