Mozaiek of filigrain wandlampen in oosterse sfeer.

Mozaiek of filigrain wandlampen in oosterse sfeer.

Oosterse wandlampen voor een sfeervolle gang welke verlicht wordt in halve maan vorm of een grote cilinder wandlamp van filigrain. In koper, zilver en goud kleur te bestellen. Deze oosterse verlichting geeft ook boven uw nachtkastje sfeervol licht. Slaapkamer of wandverlichting in oosterse sfeer.

Loop eens door je huis en kijk eens waar je allemaal verlichting nodig hebt. Ja dat zijn heel wat plekken, eigenlijk ben je dat helemaal niet bewust maar er hangt en staat heel wat in een woning. Het kan vaak ook veel efficienter, want hoeveel mensen doen wel niet voordat ze de trap op gaan de bovenverlichting aan zodat het alvast verlicht is boven. Dat kan eenvoudig opgelost worden door wandlampen op te hangen, welke je als het ware leiden naar boven. Je kan dan kiezen uit 2 modellen zoals de maanvorm, hierbij schijnt het licht naar boven en niet naar beneden. Dit kan een heel praktische keuze zijn bijvoorbeeld boven de zitbank omdat je geen licht in je gezicht wilt hebben schijnen. Maar ook een cilindervorm wandlamp waarbij het licht zowel aan de onderkant als aan de bovenkant schijnt. Dit is bijvoorbeeld handig voor boven je nachtkastje zodat je kan zien wat je pakt zoals je bril. Naast het praktische moet je een overweging maken van wat je mooi vindt en mooi past bij de rest van het interieur.

 

Vormen en materiaal van de wandlampen.


De filigrain wandlamp is weer totaal anders dan de mozaiek wandlamp. Hieronder de twee naast elkaar om het verschil te zien.

Mozaiek wandlamp                   Filigrain wandlamp

De filigrain lampen schijnen door de gaatjes patronen en geven mooi sierlijk licht, echten oosterse lampen dus. Deze kap is ook gemaakt van metaal en met de hand zijn de patronen erin gedrukt. Het metaal heeft een goldlook  of een koper vintage look of een zilver vintage look finish. Zeer stijlvol en warm zodat het gelijk sfeerverlichting in huis is. Alleen nog even kiezen welke kleur je het mooiste vindt, of speels 3 kleuren naast elkaar, gedurft maar erg leuk! Als ik over mozaiek wandlamp praat en dan maakt het niet uit welk model, dan heb je alle kleuren van de regenboog welke je kunt kiezen. Dan is blauw ook niet alleen blauw, maar zijn er per kleur 2 tonen in verwerkt zodat het niet eentonig wordt en mooi afwisseld. De warmste kleur is bruin beige, maar vaak noemt men het ook een zonnetje zo warm schijnt hij. Dan zijn de steentjes mozaiek mat beige gemengd met helder bruin, zo is de lamp als hij uit is ook al prachtig van design om te zien. Wilt u kleur? Geen probleem dan is altijd nog de vrolijke multi colour te verkrijgen. Deze heeft vele kleuren en u kunt dan uit vele soorten designs kiezen zoals traditioneel of kraaltjes met rozetten erin. Kijk voor diverse design hieronder.

Verschillende designs van de mozaïek wandlampen


De oosterse wandlampen zijn simpel te monteren, de achterplaat schroef je op de wand en door middel van het zilveren dopje eraf te draaien kan je de mozaiek kap eraf halen zodat u er beter bij kunt. Daarna doe je de kap er weer op en draai je de lampjes erin. Ook hierin kan je experimenteren welk licht het beste past bij de functie welke hij moet hebben. Vaak is 25 watt al genoeg. Ideaal is ook dat er een snoer met schakelaar standaard op zit zodat u hem alleen nog maar in de stekker hoeft te steken en u heeft uw gezellige wandverlichting klaar.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden