[How to] Snoer en ketting inkorten van een filigrain hanglamp.

[How to] Snoer en ketting inkorten van een filigrain hanglamp.

Snoer te lang van uw net nieuwe oosterse filigrain hanglamp? Geen stress! In dit artikel van merelinwonderland.nl laten we zien dat een electra draad en ketting van een filigrain hanglamp in 5 minuten ingekort is en dus op de juiste hoogte hangt. Met een paar stappen heeft u de juiste lengte van het draad en ketting van uw lamp.

Een Snoer en ketting inkorten van een oosterse hanglamp is in 3 stappen makkelijk door iedereen te doen met de juiste handelingen. Ga een voor een de stappen af en u kunt genieten van een mooie en sfeervolle filigrain hanglamp. Gebruik hiervoor de juiste gereedschappen, zoals de afbeelding hieronder laat zien met daarin zichtbaar 2 tangetjes en een kruiskop schroevendraaier en voor de afstand te bepalen een rolmaat.

Gereedschap voor ketting en snor in te korten van een hanglamp

Gebruik deze tangetjes, dus geen kniptangen maar een platbek tang.

 

In drie stappen je lamp op de goede hoogte.

 

Stap 1: De eerste stap is het opmeten van het plafond tot boven de tafel of natuurlijk waar u hem maar boven wilt hangen. Als dit boven de eettafel is, is de goede en de meest gangbare afstand tussen de tafel en hanglamp 70 cm. Dus als voorbeeld, de tafel is 90cm hoog en het plafond is 2,65cm hoog en er moet 70cm tussen de onderkant van de hanglamp en de tafel zitten. Dan is het dus 90cm + 70cm =1.60cm - 2.65cm van het plafond= 95cm. Dit is natuurlijk niet de juiste lengte van de oosterse hanglamp, want de lamp zelf moet u ook nog opmeten laten we zeggen dat deze een afmeting heeft van 25cm. Dan is het 25cm -95cm =70 ook dit is nog niet de afmeting van de ketting. Het sierkapje wat op het plafond hoort te zitten moet er alleen nog afgetrokken worden, deze is 15cm hoog. Ook deze trekken we er ook weer af van de overgebleven 70 cm = 55cm dit is de juiste lengte uiteindelijk met de ketting van de lamp (55cm). 

De juiste afstand tussen open hanglamp en eettafel

stap 2:

Nu de juiste lengte van de ketting bepaald is kunnen we deze makkelijk inkorten. Zie de afbeelding hieronder hoe je met twee tangetjes de schakel van de ketting open buigt en de juiste hoeveelheid ketting verwijderd in het geval van de som hierboven dus 55cm moet u dan overhouden.

Ketting in korten van hanglamp

 

Zo buigt u een schakel makkelijk open.

 

Stap 3: Het electradraad gaan we nu inkorten. Deze draad moet altijd langer dan de ketting blijven, anders kan het snoer niet aangesloten worden. Deze moet nog door het mooie sierplafondkapje heen getrokken worden. In de afbeelding en video hieronder is het duidelijk te zien hoe het draad op de juiste hoogte wordt versteld.

Close up aansluiting oosterse hanglamp

 

Bij deze afbeelding ziet u een detail van het schroefje van het plafondkapje die u los dient te draaien om de juiste lengte te bepalen. Zie de video hieronder voor verdere info.

 

 

Let op! : Hang de lamp nooit rechtstreeks aan het elekradraad, maar zorg ervoor dat de ketting altijd langer is dan het snoer zodat de lamp aan de ketting hangt en niet aan het snoer.

 

Ga veilig en secuur te werk.

Het voordeel van een lamp op de juiste lengte in te korten is dat het maar een keer hoeft. Zo zie je maar dat als je er een beetje aandacht aan geeft, het voor een langere tijd veel plezier kan geven. Werk ten alle tijde veilig en netjes u heeft immers ook de lamp met zorg uitgezocht en uw tijd daarvoor genomen, zodat hij mooi past en voor sfeer zorgt in uw eigen interieur. Denk u dat het niet lukt, u bent echt niet de enige dus vraag het aan iemand die het vaker heeft gedaan. Het is en blijft een secuur werkje, maar dan heb je wel een mooie sfeerverlichting thuis.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden