Hoeveel watt in een filigrain of mozaïek lamp?

Hoeveel watt in een filigrain of mozaïek lamp?

De oosterse lampen moeten goed tot zijn recht komen, daarom dit artikel Merel in Wonderland vindt het ook belangrijk dat na de aankoop het meeste plezier aan de lamp wordt beleefd. Dat kan alleen maar als u het de juiste wattage in de lamp draait. Want hoeveel watt moet er eigenlijk in een oosterse mozaïek of filigrain lamp gedraaid worden?

De wattage die u in een oosterse lamp draait is erg sfeerbepaalend, daarom is het van belang dat u eerst de functie van de lamp bepaalt. Wilt u bijvoorbeeld de lamp gebruiken om boven de eettafel te hangen, dan is het van belang dat u het goed over het tafelblad laat schijnen. De filigrain lampen worden vaak voor de sfeer in huis gebruikt, zo kunt u met deze lampen een wonderlijk effect op de muur creeren door middel van de juiste lamp erin te draaien. Hieronder krijgt u wat verschillende voorbeelden lampen.

Soorten lampen zoals ledlamp, gloeilamp en spaarlamp.

Voor en tegens van de spaarlamp.
Spaarlamp, het woord zegt het eigenlijk al, het is een energie sparende lamp. Dus lage energiekosten en daarom kosten besparend. De spaarlamp is dan ook niet echt een sfeervolle lamp, het is echt niet aan te raden voor een filigrainlamp omdat het gewoon sfeerloos is. Daar in tegen voor een mozaiek lamp, zoals een plafonniere bijvoorbeeld, is dit een uitstekende oplossing. Een energie besparende lamp en toch een super sfeer door het glasmozaiek.

Voor en tegens van de gloeilamp.
De gloeilamp is een ouderwetse lamp die veel teveel energie verbruikt en daarom ook van de markt gehaald is. Daarin tegen is het wel de sfeervolste lamp die er te koop is, plaats er een mooie dimmer tussen, en daar is de sfeer aanwezig. Makkelijk en effectief, maar erg slecht voor het milieu dus geen optie.

Voor en tegens van de ledlamp.
De ledlamp eigenlijk de oplossing van alles, zuinig, sfeervol en vaak dimbaar en zeker niet te vergeten ook nog laag in verbruik.

Aanbevolen watt in een filigrain of mozaiek lamp.

Plafonniere mozaiek 25 cm2 x 25 watt of 2 x 5 watt (led)

Plafonniere mozaiek 38cm  : 2 x 40 watt of 2 x 7 watt (led)

Plafonniere mozaiek 50cm  : 2 x 40 watt of 2 x 7 watt (led)

Hanglamp mozaiek 15cm    : 1 x 25 watt of 1 x 5 watt (led)

Hanglamp mozaiek 25cm    : 1 x 40 watt of 1 x 7 watt (led)

Filigrain lampen open          : 1 x 40 helder bolletje of 1 x 7watt (led)

Filigrain lampen voor muureffecten, hierbij adviseren wij een led kopspiegelamp te gebruiken.
Gewoon te koop bij de HEMA voor maar 2,15- per stuk. 
Zie voorbeeld hieronder met kopspiegellamp
Filigrain lamp met kopspiegellamp 
 

Staat de wattage van uw lamp er niet bij neem contcact op.

Als u nog meer wilt weten over muureffecten van de filigrain lampen neem dan nog een kijkje op het artikel: Hoe krijg je muureffecten met filigrain lampen.
Als uw lamp er niet bij staatof u heeft een andere vraag neem dan contact met ons op.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden