Klaar voor de lente? kleurrijk en sfeervol het seizoen in.

Klaar voor de lente? kleurrijk en sfeervol het seizoen in.

Maak je tuin lente klaar! Ga sfeervol het seizoen in met de kleurrijkste kleuren niet alleen van die mooie bloemen in de tuin of balkon, maar ook met de accessoires in de bijpassende kleuren maakt het terras weer spik en span. Hogedrukspuit er overheen en een sopje over de tuinmeubelen, een paar mooie groene planten en bloemen in de plantenbakken en de tuin verder aankleden met gezellige kussens en buitenkleden. Natuurlijk niet te vergeten ook een glas kralengordijn die niet alleen handig is tegen de vliegen, maar ook een sfeervol entree biedt aan uw tuin of terras. In dit artikel laten we de mogelijke sfeervolle tuinaccessoires aan u zien van de laatste trends.

De winter is voorbij en de zon gaat weer schijnen, dus weer even opladen want de donkere dagen zijn over en het buitenleven begint weer! De tuin ziet er uitgeleefd uit en het is een somber gezicht en daar gaan we dan ook snel verandering in brengen. De hogedruk spuit uit de schuur toveren en het terras weer even aan kant maken. De tegels mooi schoonmaken en dat gedaan te hebben het overgebleven onkruit uit de plantenbakken en de dode planten verwijderen. Nu is het echt een saai gezicht, dus even naar de plantenzaak om een vrolijke sfeer te planten met mooie kleurrijke bloemen in je lievelings kleur. Vergeet geen nieuwe aarde mee te nemen voor de vruchtbare grond, waar de nieuwe plantjes het weer goed op gaan doen. De tuinset met stoelen en een mooie tuintafel worden ook weer uit de schuur gehaald en moeten, al is het maar voor het gevoel, even afgesopt worden. Een nieuw seizoen met een schone tuinset.

unieke hoekjes van de tuin

Dit is wel een heel uniek hoekje van de tuin.

Maak een eenheid van uw tuin.

Nu de grote dingen in de tuin zijn gedaan komt nu het leuke gedeelte creeër rust en eenheid in de tuin met kleuren die u het mooiste vindt. Heeft u een bepaalde kleur in de planten en of bloemen uitgekozen? Trek dit dan door in de tuinaccessoires, zoals de kussens op de houten tuinbank en de sierkussentjes op de tuinstoelen. Het hoeft niet allemaal precies dezelfde kleur te zijn, als de tint maar overeen komt. Het is namelijk mooi als je een complete set kussens koopt die exact bij elkaar passen, maar zeker niet perse nodig. Bijvoorbeeld een turquoise kleur is er in vele tinten en u zult zien dat deze goed bij elkaar passen.

Tuinset met kleurrijke kussens

Zelfs met felle kleuren kan er een eenheid en rust gecreëerd worden.

Teveel saaie stenen op het terras.

 

Lelijke saai grijze beton of gewone straattegels op het terras, tja dat is niet echt gezellig eigenlijk gewoon sfeerloos als we eerlijk zijn. Mooie natuurstenen tegels daarintegen zijn natuurlijk zeer chique en strak om te zien, maar zelfs die kunnen overweldigend overkomen. In de tuin is de oplossing een buitenkleed ja een vloerkleed voor buiten welke een echte huiselijke sfeer geeft in de tuin en die zijn er tegenwoordig in alle maten, kleuren en motieven. Mooie grijze voor op een strak terras met grafische designs of juist een kleurrijk vloerkleed met bloempatronen of een rozenkelim kleed voor buiten en die weer goed matcht met de bloemen, zodat er weer eenheid word gecreëerd.

(Afbeelding 1)

Terras zonder buitenkleed

Mooi terras met kleurrijke bloemen op de achtergrond, maar er mist gewoon iets.

(Afbeelding 2)

Terras met buiten vloerkleed

Hierboven ziet u het verschil tussen een terras met en zonder buitenkleed. afbeelding 1 is zonder buitenvloerkleed en afbeelding 2 is met buitenkleed.

Ook zijn de buitenkleden perfect voor een speelkleed voor op het grasveld voor de kleine kinderen ideaal. Door de zon wordt het kleed zacht en voelt comfortabel aan de voeten en knieen aan. Je kunt er heerlijk op zonnen of een boekje lezen ook al is het gras nog nat in de ochtend, geen probleem. Een kleurrijk kleed maakt verschillende sfeervolle hoekjes af zodat het buiten net de woonkamer binnen is, maar dan nu lekker in de buitenlucht.

Mooi entree van uw tuin.

Sprookjes entre van de tuin

Dit is nog eens een tuin binnen komen, het lijkt wel een sprookje.

Een veel voorkomend probleem zijn in de zomer toch wel de bromvliegen en ander vervelende vliegjes. Met de keukendeur wijd open is het wachten totdat ze in de keuken aankomen en natuurlijk meteen op je eten gaan zitten. Bah, niet echt lekker dus daar hebben we de keurrijke vliegengordijnen voor of ook wel kralengordijn genoemd. Dat natuurlijk ook zoals u gewend bent in verschillende frisse kleuren te kiezen die de keuken beschermen tegen de vliegen. En met het ophangen van zo'n glaskralengordijn heeft u meteen een super entree voor naar de tuin. De glinsterende glaskralen hoor je tegen elkaar aan tikken als je er door heen loopt, wat op zich al een vrij rustgevend geluid is en daarbij hangt er aan elke steen een belletje en niet zo een die je de hele tijd hoort en waar je gek van wordt, maar alleen als je er doorheen loopt heel licht.Eigenlijk meer leuk decoratief bedoelt als is het glas werkelijk betoverend om te zien als de zon erop schijnt. Ook is elke streng en dat zijn er 40 stuks voorzien van diverse tinten in de kleur welke u kiest, zoals blauw dan krijgt u strengen met turquoise en blauw glazen kralen eraan geregen en ook in diverse maten en vormen om het speels te maken. Alleen de heldere transparante is een kleur en lijkt wel zilver in de zon, een echte eyecatcher.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden