Nieuwe collectie poefen en kussens zijn binnen uit India.

Nieuwe collectie poefen en kussens zijn binnen uit India.

Na lang, heel lang wachten is nu eindelijk binnen de nieuwe collectie poefen en kussens uit India. Na het uitzoeken van de kleurrijke stoffen kunnen de nieuwe items eindelijk op de site geplaatst worden.

Na een relaxte vlucht van Amsterdam naar Delhi zijn we eindlijk geland en meteen voelen we ons weer op ons gemak. De geur de drukte de kleuren, werkelijk alles om ons heen geeft aan dat in India zijn. Daar zijn we dan weer goed aangekomen en nadat de koffers door iedereen waren opgehaald en wij bleven staren naar een lege band en de hal steeds leger werd werd ons duidelijk dat onze bagage dus niet helemaal goed aangekomen waren. Dus op zoek naar een loket waar al een hele rij stond waar we moesten opgeven welk hotel we zouden overnachten, want dan zouden de koffers worden nageleverd. Ach ja niets aan te doen dus met een bewijs van dat we onze koffers nog zouden krijgen gingen we maar met een taxi naar ons hotel. Eenmaal buiten gekkenhuis! Druk,druk,druk nee we willen niet met u mee de taxi in, maar we gaan gewoon netjes in de rij staan bij een officieel taxiloket om daar onze voucher te kopen. Het is warm en langzamerhand zijn we ook echt wel een beetje op van de reis. Dan in een hele oude auto gaan we naar ons hotel toe en bijna om middernacht staan onze koffers netjes voor de deur. De volgende dag een druk schema, de tas vol met adressen van onze vaste, maar ook nieuwe leveranciers dus we moeten aan de slag. Liga en drinken in de tas zodat we de lange ritten in de auto overleven en we komen wel weer een keer aan. Dat is een beetje de spirit van een zakenreis in India maken. De eerste dag gaan we een mooie fabriek bezoeken welke gespecialiseerd is in poefen en kussens maken.

!001 verschillende kleurrijke stoffen

En nog meer.

De mooiste stoffen uit komen jaipur India

Ik kan bijna niet kiezen uit al deze kleurrijke stoffen.

 

Duizenden stoffen liggen daar in de rekken en nadat we eerst een ijskoude cola hebben gedronken van ons vaste contactpersoon in India, bekijken we zittend op een stapel stof heel wat stoffen voor de nieuw collectie. Wel 10 mensen rennen door elkaar en laten de een na de andere stof zien. Merel knikt ja of nee want ze weet precies wat ze wilt. En ja dat is dus heel moeilijk want alles is zo mooi met glitters en goud dat je het liefst op alles ja zegt. Dan weer een paar laten vallen en uiteindelijk wordt besloten dat we gaan voor felle kleuren patchwork, maar ook los een collectie met gouddraad. Wij wilden graag matraskussens met bijbehorende kussens voor op de loungebank buiten, dus we bekijken in de fabriek hoe alle oude sari's die de vrouwen in India dragen worden gewassen en opnieuw gekleurd. Deze worden weer versierd met glitters en pailletten en op onze basiskleuren blauw en grijs genaaid en dat allemaal met de hand. Wel 10 vrouwen zitten kletsend in een kring met bakjes kraaltjes en glitters en garen in het midden en naaien al dat moois erop. En snel dat dat gaat! En dan te bedenken dat ik zelf nog geen knoop kan aannaaien. Dan is natuurlijk wel de bedoeling dat in Nederland de mensen er stevig op kunnen zitten en niet doorzakken, dus de vulling is last maar zeker niet least! Wij kiezen natuurlijk ook voor gerecycled katoen welke ze er helemaal in proppen en dichtnaaien, zodat het goed vol zit. Alles rond en nu nog even een paar uur terug de auto in naar ons hotel om daar heerlijk Indiaas te eten en naar bedje te gaan.

 

Het is zover uitladen maar!

Een paar maanden later is het eindelijk zover, de container komt aan in Rotterdam! Ruimte gemaakt in ons magazijn, want het moet precies passen allemaal. Alle poefen en kussens op kleur zodat we deze goed kunnen pakken. Als de container aankomt op ons terrein schijnt de zon volop, dus geen buien het kan niet beter, op de temperatuur na dan. Als het volgende week was gekomen dan is er sneeuw en -8 voorspelt. De deuren gaan open en alle mooie witte pakketten staan mooi opgestapeld en mooi gesorteerd precies hoe ik het wilde. Na een paar uur tillen en trekken zodat de eerste kubus eruit is en de rest beter gaat, begrijp je hoe wij er aan toe waren na tig pakketten tot wel 60 kilo tillen. Helemaal gesloopt waren we en heel vies na een hele container lossen. Ach ja het moet er toch uit dus nadat alles eruit is gegaan gaan we nadat de handen zijn gewassen eindelijk onder genot van een kopje koffie en een boterham met kaas (lekker Nederlands)de eerste pakken openknippen.

 

Container uitladen met poefs en kussens uit India

Zoveel is het ook weer niet wat er uit een container komt:)

Oh kijk hier eens en oh kijk deze eens, werkelijk de een is nog een mooier kunstwerkje dan het andere. Ook de ronde poefjes zijn precies hoe ik het wilde met gekleurde kwasten aan de zijkant en goed gevuld en per stuk verpakt. Netjes en met mijn eigen merelinwonderland label eraan. Mijn leverancier belt al of we ze binnen hebben en of we ze mooi vinden, nou zeker weten en nog mooier dan we dachten en hoopten. Ze hebben hun best gedaan in India het is prachtig en nu alleen nog maar foto's maken en op de site zetten dan zijn ze klaar om een nieuw huisje te vinden om op te vrolijken! Op naar de volgende container met meer mooie kleurrijke artikelen!

Reacties

  1. Merel van Wageningen Merel van Wageningen

    Goedenavond Sharon, het staat meestal binnen een week op de website hoor! Ik mail u als eerste de foto's toe. Groet Merel van Wageningen

  2. Sharon Sharon

    Ik ben benieuwd naar de kussens voor op de tuinbank waar we al contact over hebben gehad. Wanneer komen de kussens online?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden