5 tips voor het juiste vloerkleed.

5 tips voor het juiste vloerkleed.

Welk vloerkleed u ook naar op zoek bent, u komt altijd tot de conclusie dat het moeilijker is dan u gedacht had. Daarom hebben wij wat handige tips voor u opgeschreven over de materialen, stoffen, gebruiksvriendelijkheid en of hij makkelijk schoon te maken is. Dus lees dit artikel en neem de 5 tips mee in de beslissing die u maakt.

Hieronder hebben wij 5 handige tips voor het kiezen van het juiste vloerkleed bij u thuis. Dan is er niet alleen gedacht aan het reinigen, maar ook aan hoe intensief er gebruik van gemaakt wordt. We beginnen gewoon bij het begin, het is misschien handig om uzelf eerst af te vragen of u het kleed het hele jaar wilt laten liggen of per seizoen wilt wisselen.

5 Handige tips op een rijtje.

  • Tip.1 Bekijk het materiaal goed of het wel aan uw eis van uw gebruik voldoet. Het materiaal moet naar intenciteit van het gebruik zijn. Neem bijvoorbeeld geen zijde vloerkleed als u kinderen en/of hiusdieren heeft rondlopen, want dan is het wachten op schade in het kleed. Wees verstandig en kies dan voor een jute of lederen voerkleed, deze zijn vaak zware en sterke vloerkleden.

  • Tip.2 Houdt u van schoonmaken? dat is eigenlijk de vraag die u u uzelf moet stellen voordat u alleen voor de looks gaat van een kleed. Een tapijt moet bij mij in ieder geval makkelijk schoon te maken zijn, dus niet iedere dag moeten stofzuigen is voor mij een pre. Juist daarom heb ik ook gekozen voor een lederen tapijt bij mij in de woonkamer. Dit is makkelijk te reinigen, alleen het nadeel van het kleed is wel dat ze vaak wat kostbaarder zijn dan bijvoorbeeld de katoenen kleden. Maar dit zijn dan ook de kleden die vaak voor alleen een seizoen gebruikt worden. Ze zijn makkelijk op te vouwen en op te bergen en laag in aanschaf kosten maar wel moeilijk te reinigen.

  • Tip.3 Is uw huis dringend toe aan kleur? Of heeft u juist al heel veel kleurrijke details aan asseccoires staan en wilt u juist wat meer rust en eenheid creëren? De kleur van een vloerkleed is heel belangrijk, omdat dit een grote invloed heeft op het geheel van uw inrichting. Meestal kiezen mensen voor de maat 160 x 230 cm dit is het meest gangbare wat er in bijna elk huis past namelijk. Kiest u dan voor een blauw kelim vloerkleed is dit best wel een behoorlijke lap stof in een kleur. Kan juist geweldig als eyecatcher zijn of het is juist veel te aanwezig. Blijf een beetje in de tonen die u al heeft of kies juist voor een knalkleur.

  • Tip.4 Welke stijl houd u van? Wilt u een oosters vloerkleed omdat u de oosterse sfeer zo warm en gezellig vindt? Dan kunt u kelim prints kiezen en warme kleuren. Houd u liever van de ibiza sfeer en moet het kleed een sfeer maken van vakantie met witte stranden en wuivende palmbomen? Ga dan zeker voor ons bohemian (Ibiza stijl) kleed. Dit vloerkleed is gemaakt van wit katoen geweven met bruin jute, dus natuurlijke materialen welke mooi passen bij een houten vloer en witte accessoires in huis.

  • Tip.5 Kunt u een groot vloerkleed kwijt? Of toch liever een kleed voor in de gang? De vloerkleden zijn wel tot 3 meter breed te verkrijgen en dan is het natuurlijk een behoorlijke eyecatcher op de grond. Dat kan heel mooi zijn en zelfs nodig om een interieur een boost te geven, maar het kan ook te schreeuwerig zijn. Daarom zijn de vloerkleden ook in kleinere maten te bestellen om bijvoorbeeld in de gang neer te leggen of naast uw bed. Ook met een klein kleedje onder een salontafel kunt u al warmte en gezelligheid creëren.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden