Oosterse glasmozaïek plafondlamp

Oosterse glasmozaïek plafondlamp

Kleur brengen in uw interieur met oosterse lampen maar dan geen hanglampen, maar met mooie sfeervolle plafondlampen die met de hand vervaardigd zijn. Het leuke van een unieke plafonnière is dat het een lamp is die je misschien wel ergens ziet hangen, maar toch net iets anders is dan degene die u heeft gekocht.
Breng keur of sfeer waar het nog niet aanwezig is, bij merelinwonderland.nl ziet u meer dan 65 verschillende kleurrijke plafondlampen, bekijk dit artikel waar ik wat over de modellen en formaten vertel.

Welke oosterse plafondlamp wordt het?

Oosterse plafondlampen met kleurrijk glasmozaiek, dat is toch wat iedereen wilt? Of toch een saaie plafonniere van de bouwmarkt met een melkglas kap die je in ieder toilet, hal of gang tegenkomt. Dat dacht ik al, het is een makkelijke keuze, natuurlijk kiest u dan voor een sfeervolle mozaiek plafonniere. Het is bijna niet voor te stellen dat de kleine stukjes glasmozaiek allemaal met de hand erin gelegd wordt. De kleine kraaltjes worden op kleur geselecteerd en daarna vastgelijmt op de glazen mal waardoor het design al voor een groot gedeelte al wordt gevormd. Als de lijm nog niet helemaal droog is, worden de wat grotere stukjes glas er op geplakt, dan kunnen de kraaltjes nog wat opschuiven waardoor het design mooi in vorm wordt gebracht.     
                                                        
bekijk de oosterse plafondlampenGlasmozaiek plafondlamp met kraaltjes

Kleur en design van de oosterse glasmozaiek plafondlampen.

De juiste kleuren design keuze maken van uw oosterse plafonniere is echt best moeilijk. Om te beginnen kunt u zich afvragen in welke ruimte de lamp moet hangen. Heeft u veel licht of sfeerverlichting nodig in de ruimte. De transparante kleur bijvoorbeeld, geeft het meeste licht. Deze is ook meteen de best verkochte plafonniere.
Dit is te danken aan de kleur omdat het feit nou eenmaal is dat transparant echt overal bij past. Wilt u wat sfeer in huis, kies dan voor een warme kleur zoals rood bijvoorbeeld. Wel gedurft, maar zeer  sfeervol. In de badkamer of toilet wordt meetsal de blauwe kleur gekozen, dit omdat het een koele kleur is. Er zijn verschillende designs, zo is er een traditioneel design en een turkish design en dan nog een flower (bloem)design. Ook zijn er nog wat bijzondere designs met ijzeren plaatjes en kleurrijke kraaltjes. De verschillende designs en wat voorbeelden van de kleuren die u kunt kiezen, ziet u hieronder bij de afbeeldingen.

Designs van oosterse plafondlampen

Maten van de oosterse mozaiek plafonniere.

De oosterse plafondlampen van glasmozaiek worden in 4 maten geleverd. De ruimte waar de plafondlamp komt te hangen, is bepalend voor de maat wat natuurlijk ook vrij logisch is. Je hangt toch geen 50cm doorsnee lamp op in een toilet van 2 bij 2 meter?! De 4 maten van de oosterse plafondlampen, zijn verdeeld in de volgende maten. Het begint met een 24cm die veel voor het toilet of smalle gang gebruikt wordt. Dan de 38cm plafonniere, dit is de meest verkochte plafondlamp. Deze oosterse lamp wordt vaak in een slaapkamer of huiskamer gebruikt . De 50cm plafonniere is echt een eyecatcher in huis, een super mooi kunstwerk. Maar u moet er wel plek voor hebben, ook wordt deze maat vaak als wandlamp gebruikt boven een dressoir bijvoorbeeld. En dan de allergrootste maat plafondlamp met een reusachte en pompeus uiterlijk en wel 7,5 kg zwaar dus goed bekijken waar de lamp op bevestigd word. De grootste plafonniere wordt in maar 4 kleuren geleverd en zijn ook een beperkte oplage.

Maten van glasmozaiek plafondlampen

Welke wattage in een glasmozaïek plafondlamp.

De wattage van een lamp die er in moet worden gedraaid, is afhankelijk van de maat plafonniere.
De 24cm plafonniere heeft een type lamp nodig van 2x e14 van max 25 watt.(de wattage mag altijd minder mocht u dat mooier vinden) De 38cm glasmozaiek plafondlamp heeft 2x de zo genoemde dikke fitting nodig (e27) van max 2x 40 watt ook hier kunt u altijd kiezen naar een lagere wattage. De 50 cm  2x e27 van een max wattage van 40 watt  en natuurlijk ook hier kan altijd minder watt in. De 55cm plafonniere is eigenlijk een sfeerlamp, dus geen groot lichtbron in huis, hier kunnnen 2x e14 lampen in gedraaid met een max wattage van 2x 25 watt.

Combineer een oosterse plafondlamp. 

Een plafondlamp combineren met een leuke bijpassende mozaiek lamp in hetzelfde design.
Bijna alle design soorten van de plafonnieres met glasmozaiek, zijn er ook in oosterse hanglampen en wandlampen gemaakt. Zo kunt u ook een leuk hoekje in huis sfeervol maken. Zo ook de glasmozaiek waxinelichthouders niet vergeten. Zet er een paar bij elkaar op een schaal en je creert zo gezelligheid in huis.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden