Leuke gezellige sfeerverlichting in de kelder

Leuke gezellige sfeerverlichting in de kelder

Sfeerverlichting is in elk gedeelte van een huis beschikbaar, zo ook in de laagste verdieping nl de kelder. Deze kunt u decoratief en sfeervol verlichten met filigrain en mozaiek lampen. Zo is een donkere saaie kelder niet meer eng om naartoe te gaan, maar een oase van rust en sfeervol verlicht. Eindelijk het gezellige stukje huis wat nog miste tot nu toe.

Enge donkere kelder tot uw bezit? En vinden de kinderen het eng om naar beneden te gaan, want het is er zo donker en dat ene peertje gaat het ook niet langer redden? Denk eens aan de mogelijkheden wat u allemaal kunt doen met een kelder. Denk dan niet meteen van, ik heb maar een heel kleine kelder en ik kan er net staan, maar denk aan de mogelijkheden welke de ruimte bied.

Plafonniere is gewoon de oplossing!


Om te beginnen kunt u eens wat muren schilderen in een frisse witte kleur. Misschien verlangt er iemand in het gezin al jaren naar een relaxruimte in huis, waar je ongestoord een boekje kunt lezen. Maak er dan een paar boekenkasten in en een lekkere loungestoel en een staande lamp welke wel verlicht, maar niet te fel is. Een leuk vloerkleed erbij en u kunt zich heerlijk terugtrekken in uw eigen geheime relaxruimte. Moet je eerst nog een trap af, hang dan kleurrijke mozaiek lampen aan de wand zodat u goed kunt zien waar u loopt. Zo leiden als het ware de lichtjes u de trap af. Ook zijn mozaiek plafonnieres een uitkomst als het plafond laag is, want nee uw hoofd moet niet kunnen stoten aan de lamp. De mozaiek lampen zijn uitermate geschikt in een kelder.

Mozaiek plafonnieres

Plafonniere vs hanglamp.

Een hanglamp geeft misschien wel het meeste licht, maar wat heb je aan licht als je er dan niet kan staan. Het voordeel van een hanglamp is wel dat er zeer veel mogelijkheden te koop zijn, dus zeker iets wat bij u in de smaak valt. En is er een stroompunt in een hoekje, dan is dat wel de oplossing voor uw kelder. Toch is er vaak maar een stroompunt en als die in een hoekje zit zou ik toch voor een plafonniere gaan. Dit omdat het licht dan van een hoger punt komt zodat u minder snel in uw eigen licht gaat staan. Uiteindelijk is dan de plafondlamp toch de oplossing. Gelukkig zijn deze er in diverse maten en dan ook nog rond of vierkant. U hoeft alleen nog maar het leuke creatieve gedeelte te doen en dat is een mooie kleur uitzoeken. Let wel dat als de kelder verlichting nodig heeft omdat het er erg donker is, dat de transparante glasmozaiek het meeste licht geeft.
verschil tussen plafonnière en hanglamp

Makkelijk een plafonniere ophangen in de kelder.

Makkelijk een mozaïek plafonnière ophangen ook in kleine ruimtes van het huis. De lampen worden bevestigd met een beugel met 2 schroeven, zo simpel is het en iedereen kan het ook. Maar wilt u meer te weten over de mozaiek plafonniere zoals de onderdelen en het ophangen of monteren van een plafonniere bekijk dit artilkel plafonniere monteren.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden