Filigrain of mozaïek lamp aan het plafond

  • Geplaatst op
  • Door Merel van Wageningen
  • 0
Filigrain of mozaïek lamp aan het plafond

De keuze tussen een filigrain plafonnière of een glasmozaïek plafondlamp is qua sfeer totaal anders, maar voor het verlichten van de ruimte zijn ook wel degelijk verschillen te noemen. Bij merelinwonderland.nl willen wij de voordelen en natuurlijk de nadelen graag aan u voorleggen. In dit artikel ga ik in op de juiste kleur voor het hoeveelheid licht die u kunt verwachten.

Plafonnieres zijn er in overvloed maar een sfeervolle plafondlamp is best moeilijk te vinden. En dan ook een die ook nog een doel moet uitvoeren zoals de ruimte te verlichten. Het is vaak het geval dat hoe sfeervoller hoe minder licht de lamp geeft. Toch zijn er sfeervolle plafonnieres die wel degelijk genoeg licht geven waarbij u gewoon een boek kunt lezen. Neem nu de mozaiek plafonniere hiernaast ofTranspatrante mozaiek plafonniere hieronder in de video. 

Een mozaiek en een filigrain plafondlamp.

Mozaiek plafonnieres     Filigrain plafonniere

Een mooi afgewerkte plafondlamp met een en al sfeer. De mozaiek plafonnieres geven relatief vij veel licht in vergelijking met een filigrain plafondlamp. De filigrain lampen staan bekend als ook wel genoemd de gaatjes lamp zo'n hanglamp met gaatjes erin en dan in de zilveren of gouden kleur. En dan nu dus ook als filigrain plafonniere leverbaar. De filigrain lamp is nou niet echt een goed licht waarbij u lekker een boek kunt lezen, maar voor een sfeerlamp juist perfect is en erg sfeervol. De oosterse patronen die in de plafonniere bewerkt zijn, zijn in India erin gemaakt. De oosterse patronen zijn een prachtig design en als het licht aan gaat ziet u een waar schouwspel in de kap verschijnen.De design plafondlampen zijn ook in een huis best met elkaar te matchen, want de sfeer die een filigrain lamp heeft past goed bi een mozaiek lamp. De lampen hoeven niet per se in een oosterse inrichting te worden opgehangen. Zo is een landelijk inrichting erg speels te matchen met een transparante plafonniere en juist door stijlen te mengen met elkaar maakt het alsof u een ware interieurarchitect bent in uw eigen huis! Laat u inspireren door magazines en pak er wat artikelen uit welke u mooi vindt, maar vooral ook wat er nu in uw eigen huis mooi zal staan. Vooral ook rekening houden met de functie van de lamp. Wilt u nu juist wel de speelse patronen zien op de wand en muur? Of wilt u rust en een tikje arabische stijl in huis? De filigrain lamp is wat moeilijker te combineren doordat het metaal is en een wat industriele look heeft, maar daar zijn de meningen natuurlijk ook weer over verdeeld. Gelukkig maar want sommige mensen vinden de mat zwarte filigrain lamp juist een eyecather in hun woonkamer. Waarbij de ander vindt dat de zilveren vintage variant goed bij een landelijk interieur past. Zilver is natuurlijk ook tijdloos en past bij vele kleuren in huis, dus veranderd u vaak en graag uw huis is dit een juiste aankoop. Zo is er voor elke mening wel een oplossing te vinden, geen probleem bij merelinwonderland.nl daar is genoeg keuze. Hieronder een paar filigrain plafonnieres in verschillende finish en verschillende patronen.
Glanzend koper of mat filigrain plafonniere

De filigrain en glasmozaiek in 1.

Transparante en multi color mozaiek plafonniere met filigrain patronen
De combinatie van mozaiek en filigrain in een plafonniere is makkelijk te maken, maar nu is er ook een filigrain lamp met daarin de glasmozaiek bewerkt. De zijkant van de filigrain plafonniere is met de arabische sprookjesachtige patronen van de filigrain bewerkt en de onderkant van de lamp heeft het kleurrijke en oosterse van een mozaiek plafonniere. Erg gedurfd en een mooi effect van materialen welke bij elkaar zijn gecombineerd. Metaal met glas kan al heel lang goed samen zoals u ook veel bij tukse verlichting ziet. De plafondlamp is er dan ook nog in 2 uitvoeringen. In de neutrale transparante glasmozaiek uitvoering en de multicolour glas mozaiek waarvan de zijkant met de filigrain patronen mat zwart zijn. Zo sluit dit ook weer goed aan op de andere colectie lampen van merelinwonderland.nl . Mat zwart is overdag neutraal en als de lamp aan gaat in de avond wordt u betoverd door de sprankelende patronen die doorschijnen en uw huis sfeervol verlichten. Hierboven en hieronder een paar afbeeldingen van de filigrain mozaiek plafonniere.

Mozaïek met filigrain plafonniere


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden