Vloerlamp of tafellamp in arabische sfeer.

Vloerlamp of tafellamp in arabische sfeer.

Oosterse filigrain vloerlamp of juist een tafellamp in gezellige warme sfeer. Gemaakt van metaal of van mozaiek en met de hand vervaardigd in India. Bij merelinwonderland.nl zijn er kleurrijke vloerlampen in verschillende maten welke aardig wat saaie hoekjes om hebben getoverd naar een gezellig stukje thuis. De lamp voor de vloer kan ook makkelijk als tafellamp gebruikt worden. In dit artikel zit een overzichtje van verschillende lampen in oosterse sfeer. Combineer eindeloos met deze kleurrijke lampen van mozaïek of van filigrain, dit zijn mooie gaatjes lampen met super mooie licht effecten. Laat u inspireren met de productvideo's en wellicht is dit wel precies wat uw huis nog mist. Elk detail wordt tot in de puntjes uitgelicht.

 

Filigrain of mozaiek vloerlamp.

Een warme arabische sfeer maken is nog niet zo makkelijk en het staat eigenlijk ook helemaal niet zo mooi bij mijn moderne interieur. Dit horen wij regelmatig en graag wil ik in dit artikel informatie geven hoe je toch kan genieten van de arabische stijl in huis, maar niet meteen je hele huis oosters oogt. De brocante stijl met het riet en wit en landelijke sfeer is zeer geliefd bij menig huishouden en dat is natuurlijk omdat het rust geeft en natuurlijk oogt. Oosterse filigrain vloerlampToch vind je stiekem de arabische sfeerverlichting erg mooi en zou je dat eigenlijk in de avond ook wel thuis willen, maar tja je hebt nu juist je best gedaan om deze stijl te krijgen. Een idee is om ergens in een leeg hoekje een filigrain vloerlamp neer te zetten. Deze vloerlampen heb je ook in het wit en zijn overdag dus zeer neutraal zodat ze ook bij een landelijk interieur makkelijk passen. Bij de grote vloerlampen zit er een klikker aan welke je met de voet aan of uit kunt doen, makkelijk dus. Of op het dressoir witte filigrain tafellampen neerzetten. De kleinere tafellampen zijn aan de binnenzijde ook wit, dus zijn helemaal neutraal. Wel schijnen deze mooi door de gaatjes patronen heen in de avond. Vooral van de grote vloerlampen is meestal de binnenzijde koperkleurig zodat deze warm schijnt en sfeervol zijn in de avond. Soms zelfs rozig te noemen, wat weer zeer leuk past bij de brocante inrichting. Zelfs chique te noemen en zeer fraai staat in een brocant huis met sierlijke stoeltjes en kandelaars. Maar vergeet ook de mozaiek vloerlamp niet, de vloerlamp is er in 60 cm, 120 cm en in 180 cm. Het frame is van unfinished hout dus neutraal hout waarbij je de houtnerf nog kan zien. Zo wordt hout en mozaiek mooi gecombineerd. Het mozaiek kan dan bijvoorbeeld in transparante kleur worden gekozen zodat hij tijdloos is en in elk interieur mooi staat. Als je van verandering houdt zou ik deze aanraden, want dan blijft hij makkellijk te combineren met andere kleuren. Hieronder een voorbeeld van de rood oranje vloerlamp mozaiek.
Een vloerlamp als tafellamp.

Oosterse tafellampen
Ook deze vloerlampen worden in India gemaakt en zijn uniek van design. Op aanvraag kan elke kleur gemaakt worden bij merelinwonderland.nl, en dan komt het gewoon wat later met de container mee.Oosterse vloerlamp Vindt u de ronde vormen van de filigrain vloerlampen toch mooier, dan heeft u ook nog keuze uit diverse maten en modellen. Zo is er de taj mahal welke prachtige vormgegeven is als een waar paleis. De zijkanten zijn dan 6 of achthoekig en er zit een deurtje met een pinnetje in zodat u er een lampje in kunt draaien. Dit zie je ook terug in de hanglampen, want er is meestal een hele serie van. Zo kan je in de slaapkamer op het nachtkastje een tafellamp neerzetten en beneden een vloerlamp bijpassend van 1 meter hoog. Zo kan je overal in huis genieten van de arabische sfeer. Geniet elke avond weer van het oosterse patroon of eigenlijk patronen, want als je goed kijkt zie je diverse printen in de lamp. Aan de onderkant staat de lamp op een witte rand met daarboven kleine bloemetjes naast elkaar. Dan in de deuren weer een ander patroon met een orientaals patroon erin welke in elke hoek voorkomt. Dan daarboven weer een bloemetjes patroon zodat er eenheid in de lamp komt en rust. Ten slotte natuurlijk de echte paleis bovenkant welke naar boven tot een punt loopt, Vaak zit er ook nog in de punt sterretjes welke naar boven schijnen. 1001nacht sprookjes lamp mogen we deze zeker wel noemen. En dan ook nog de koperen binnenkant met zijn warme sfeer, alsof u thuis in Marrakech zit. De sterretjes in het metaal zitten trouwens ook vaak in de voet en in de deksel van de mozaiek lampen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden