Vintage verlichting met oriëntaalse tint.

Vintage verlichting met oriëntaalse tint.

Vintage lampen een aardig stukje in de tijd terug. Dan zie je al snel meer van die vergeelde of juist kleurloze lampenkappen voor je, of een saaie tafellamp. Nee, moderne lampen zijn het ook niet wat ik bedoel. En dan heb je nog andere stijlen zoals een oosterse filigraan lamp, dat is zo'n lamp met gaatjes Vaak een koperen of mat zwarte buitenkant. Maar wat krijg je als je dit zou combineren? Bekijk dit artikel van merelinwonderland.nl en laat je verrassen door deze aparte en zeer uniek vintage verlichting met een oosterse tint.

Die goede oude tijd, dat zeggen de mensen vaak want alles was beter vroeger! Maar dan hebben ze het niet vaak over het interieur. wij gaan het wel hebben over het interieur, met te beginnen over vintage lampen met van die vaak industieële vormen die je in elk boekje terug ziet. Als je lampen zoekt op google dan zie je ze snel genoeg naar voren komen. Vaak open hanglampen in een pastelkleur zijn leuk voor boven de eettafel. Bij een woonkeuken staat dat erg gezellig en vrolijk, maar als het wat donkerder wordt is het een gewone lamp om te zien. Dan is de kleur niet meer te zien en daardoor ook snel de sfeer nergens meer te bekenen. Als je een sfeervolle lamp wilt die mooi schijnt in het donker, kom je al snel bij een mozaiek lamp of plafonniere uit. Een leuke oplossing voor een kleurrijk huis, aleen wel aanwezig en als je van een rustig en strak modern interieur houdt, dan is dit te druk. Ik kan mij deze situatie zo voorstellen, dan zoek je liever iets neutraals zoals een witte of mat zwarte filigrain lamp. Deze is erg mooi en sfeervol, alleen wel weer een lamp die zeer populair is en daardoor ook weer makkeleijk te krijgen. Daardoor is het een wat minder unieke lamp. Dus daarom dachten wij, wat als we het combineren? Dus wat van een filigrain lamp voor de avondsfeer en een vintage look voor overdag. Zo is er een lamp die overdag de goede sfeer geeft en die in de avond super effecten op de muur geeft door de filigrain gaatjes.


Close up vintage lamp

Vintage lampen met gaatjes.

Filigrain lampen dat zij die lampen met gaatjes. Die kent u ongetwijfeld, maar nu dus ook met een vintage look. Eigenlijk een unieke lamp en dan niet alleen omdat het een met de hand vervaardigd produkt is, maar ook omdat het in welke situatie dan ook een sfeervolle lamp is.  Zowel overdag, als in de avond en dat zie je niet vaak. Vaak zie je lampen die maar voor een bepaalt dagdeel gemaakt zijn. Of heel sfeervol in de avond, of juist overdag door een speciaale vorm of door een aparte kleur. Deze filigrain niet, dus hij heeft een stoer en toch vintage uiterlijk en met een mat zilver kleur. Vergeet de mooie patronen in de lampenkap niet wat dan ook een super effect met licht op de muur geeft.

Combineer een vintage lamp met een modern interieur.

Het leuke van een vintage lamp is dat het meteen een eyecatcher is in huis. Het valt meteen op in een modern interieur waar alles mooi en strak thuis is en dan een hele andere hanglamp ertussen.  Dat op zich al maakt sfeer. Leuk te combineren met witte waxinelichthouders en dan een old look lamp er boven. Stijlvol en gedurft, ook geven deze lampen een oosterse sfeer als u dit wilt. Al met een paar oosterse assecoires erbij, is het ook gewoon een 1001nacht lamp.
 

De lamp sfeervol of oubollig?

Is dit een oubollige lamp of echt een sfeermaker in huis? Ik ben van mening dat het 100 % een sfeermaker is in een oud jasje. Zeker geen oubollige lamp, maar bijna hetzelfde als een filigrain lamp, maar dan met een vintage stijl er overheen. Bekijk hieronder de lampen waar dit stuk over gaat, dan kunt u misschien een beter beeld krijgen waar we het over hebben.

 Vintage lamp     Vintage lamp met filigrain stijl

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden