Grote oriëntaalse sfeerverlichting

Grote oriëntaalse sfeerverlichting

Grote oosterse lampen in een oriëntaalse sfeerverlichting. Mooie speciale bolvormige hanglampen gemaakt van glas en koper of van verzilverd metaal. Zeer uniek en speciaal, maar overal super sfeervol. In dit artikel laat ik wat nieuwe mozaïek lampen zien, maar ook wat nieuwe filigrain lampen. De vormen en de kleuren zijn nieuw, maar wat vooral nieuw is is het formaat van de lampen. Die zijn ongekend van 40 cm zijn de lampen gegroeit naar 50cm doorsnee. Hieronder wat voorbeelden van de verlichting.

Sfeerverlichting wilt iedereen in huis tegenwoordig. Dit komt omdat we ons huis optimaal willen benutten en ook gezellig willen zitten in de avond. Meestal slaag je wel voor een mooie orientaalse hanglamp, maar als je nu net een heel hoog plafond hebt of een gewoon een heel groot oppervlak, dan wordt het wel eens lastig te vinden. Nu kan je natuurlijk een paar hanglampen ophangen, maar dat wordt als snel rommelig en druk ogend. Eigenlijk zijn de enorm grote oosterse lampen als sfeerverlichting de beste oplossing en ook het middelpunt, maar bestaat dat wel? Ja hoor het is er dan eindelijk, de mensen in India hebben heel erg hun best gedaan om een extra grote sfeerverlichting te maken in de vorm van een oosterse lamp. Dan moet dat maar net de kleur zijn denk je dan, maar nee hoor ze zijn er gelijk mee aan de slag gegaan om ze in meerdere kleuren te produceren zoals koper en zilver.

kleuren en verschillen van de grote lampen.

Koperen hanglampen
Grote oosterse hanglampen zwart met gouden binnenkant

Grote oosterse zilveren hanglampen
Natuurlijk geven deze ook van die mooie patronen op de muur en is het echt handwerk. Doordat het handwerk is, voel je ook de ambachtelijke sfeer in huis. Elke lamp is uniek en kan iets afwijken, alsof de lamp echt voor jouw huis gemaakt is. Wat wens je nog meer als echte sfeerverlichting toch? Door een grote oosterse lamp in huis te hangen, maak je ook een soort van kunstwerk in huis. Deze grote lamp is dan het middelpunt waar je naar kijkt overdag, om nog maar niet te spreken over de avond. Je wacht bijna in spanning af totdat het donker wordt, want dan mag je de grote lamp eindelijk aan doen. Warm, gezellig en sfeervol is het te noemen en dat in een lamp. Wat komt hij dan mooi tot zijn recht als hij aan is. Niet alleen in een normaal huis zijn wel eens zulke hoge plafonds, maar denk ook eens aan een restaurant welke grote orientaalse sfeerverlichting zoekt. Of een groot hotel waar je ook wel eens verwelkomt wordt door een gang met allemaal mooie grote lampen welke je leiden naar het restaurant. In de sauna zie je ook wel eens in de rustruimte een mooie oosterse lamp en dat is doordat je van deze sfeer rust en kalmte voelt. Het geeft ook meteen de warme oosterse sfeer in de ruimte en is dus zeer bepalend. Kortom er zijn volop grote lampen nodig in Nederland, dus wat zijn wij blij dat het aloude vakmanschap in India zo niet verloren gaat en wij er van mogen genieten. In ons eigen paleisje of ergens anders waar we gezelligheid zoeken.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden