Vloerkleed in een boho of Ibiza stijl interieur

Vloerkleed in een boho of Ibiza stijl interieur

Op zoek naar een aanvulling in het interieur bij u thuis? Al eens een vloerkleed gezien in de boho of Ibiza style/look, dit is een stijl dat zeer populair. Hier in dit artikel schrijf ik wat over deze vloerkleden en geef ik ook wat voorbeelden die ik zelf erg leuk en mooi vindt. Verschillende bloggers hebben al over merelinwonderland.nl geschreven, maar nog niet over de kleden en daarom schrijf ik er zelf maar over.

Bohemian style of ook wel Ibiza stijl genoemd, echt niet meer weg te denken uit ons interieur. De vrolijke kleuren die een sfeer geven alsof je op het eiland zelf zit. Veel mensen vinden deze stijl al snel rommelig of te speels, dat is dan ook natuurijk een smaak en iedereen heeft een eigen smaak(gelukkig) Als het niet je smaak is dan kan het ook leuk zijn om een of twee asseccoires van de boho stijl in huis neer te leggen. Daardoor mix je een vaak strak of modern interieur met de Ibiza kleuren, hierdoor krijg je leuke effecten. De vloerkleden die wij Ibiza stijl noemen passen natuurijk niet alleen in een boho interieur, maar ook goed in een moderne huiskamer. De mooie groffe stukken leder geweven met natuurlijke jute, is een eyecatcher in de woonkamer. Hieronder een video van een vloerkleed bohemian style.


Kleuren van een bohemian vloerkleed.

De kleuren kennen we allemaal wel, van die felle kleuren die je echt een zomers gevoel geven. Maar het zijn niet alleen maar felle kleurtjes welke gebruikt worden. Het is vaak de combinatie van kleuren, die is heel belangrijk want hiermee wordt de sfeer voor een groot gedeelte bepaaald. Hieronder wat close up afbeeldingen.

Boho stijl vloerkleed close up

Materialen zoals stoffen.

De stoffen zijn net zo belangrijk als de kleuren,de natuur tinten verwerkt in natuurlijke stoffen zoals je mooi in de afbeelding hierboven zag. Dit in combinatie met kleurrijk katoen, heb je al snel een vakantie gevoel bij u thuis. Maar laten we het leer niet vergeten, dit is een mooi natuurlijk product wat zowel speels als strak verwerkt kan worden. En dan als laatste de stukken echt koeienhuid, dit geeft het echte gevoel van mooie stukken leer met echt ruw haar van een koe erop. Hieronder ziet u hier dan ook een afbeelding van in close up.

huid van een koe close up vloerkleed

Ook mag jute en ruwe stukken leer niet vergeten worden, deze stoffen zijn  echt sfeer bepalend in uw huiskamer. De ruimte voelt meteen een stuk warmer en behagelijker aan. De reepjes leer zoals de afbeelding hieronder, laten zien dat ze zijn geweven met stukken jute. Deze vloerkleden zijn er in een grof geweven patroon voor een ruwe uitstraling, maar ook in een fijn geweven patroon, zie de afbeelding.

Fijn geweven vloerkleed jute met leer

Er zijn natuurlijk veel meer materialen waarvan de kleden worden gemaakt. Zo is er katoen, leer, jute maar ook niet te vergeten wol. Dit is wel een vloerkleed wat je toch liever in de winter neerlegd omdat het lekker warm aan de voeten aanvoelt.


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden