Zo krijg je de mooiste schaduw en lichteffecten!

Welke lamp heb ik nodig voor mijn oosterse gaatjes hanglamp (filigrain hanglamp)? Hoe krijg ik Lichteffecten op de muur en op het plafond? Dat zijn vragen die we vaak te horen krijgen bij merelinwonderland.nl, dus daarom een uitgebreide test waar alles aan bod komt. De mooie patronen op de muur en plafond zijn niet moeilijk om te krijgen bij u thuis. De schaduw patronen zijn er doordat de lamp ronde gaatjes in de kap heeft. Dit is goed te zien op de muren en plafond mits u de goede lamp er in draait. Eerst moet u bepalen wat u wilt alleen op het plafond op de muur? Of allebei misschien wel, denk ook aan het volgende daarbij. Hangt de lamp ergens midden in de kamer, dan is het misschien wel handig als u naar boven kijkt bijvoorbeeld naar de patronen op het plafond zodat u niet verblind wordt door uw eigen lamp. Gaat u de lamp boven een eetafel hangen als eettafelverlichting, dan heeft u juist wel meer licht nodig op het oppervlak waar u gezellig aan het tafelen bent.
 

Zo krijg je de mooiste lichteffecten!


Dus het is eigenlijk heel makkelijk kiezen als u de lamp midden in de huiskamer hangt en belangrijk is dat u er onderdoor kunt blijven lopen. Dan kiezen wij altijd voor een kopspiegel LED lamp ,dit omdat het licht dan allemaal naar boven geprojecteerd wordt en u gewoon naar de lamp kunt kijken zonder dat u verblind wordt. Gaat u de lamp boven een werkplek hangen, zoals een bureau of boven een leeshoekje dan heeft u juist meer licht nodig, dus dan raden wij de heldere eco of LED 60 watt aan. Dan zult u zien dat het hele huis in een sprookjesachtige kamer veranderd, dus even onder elkaar op een rijtje gezet. Wilt u nu geen patronen op de muur, maar een rustige gezellige sfeer thuis dan is de spaarlamp ideaal. Hiermee krijgt u een lichteffect op de muur, maar is het een rustige en warme lamp om te zien met de gezellige oosterse sfeer natuurlijk.
 

Een LED, halogeen of een spaarlamp heeft u nodig.


In de video's hieronder kunt u de verschillen goed bekijken wat er mogelijk is met verschillende lichtbronnen

 

Drie verschillende effecten met een filigrain lamp.

Dus even in het kort en onderelkaar zoals u in het video zach is het een verbluffend reseltaat wat een soort lamp die er ingedraait word al een verschil kan maken. 
  • Midden in de kamer (slaapkamer) hoog een kopspiegel led lamp (zodat u erin kunt kijken)
  • Boven een eettafel en of leeshoekje (werkplek) eenheldere LED of ECO 60 watt lamp.
  • Wilt u geen patronen van de lichteffecten op de muur en plafond kies dan een spaarlamp 

Hieronder kunt u de verschillen nog eens rustig en goed bekijken en zo ziet u ook dat u meteen totaal verschillende sferen kunt creeren door een simpel lamp te wisselen.

Afbeelding 1: Filigrain hanglamp lichteffect met spaarlamp.
Hieronder wordt een afbeelding vertoont van een filigrain hanglamp met een spaarlamp van 8 watt (400 lumen) en geeft eigenlijk geen lichtpatronen op de muur, maar wel verrassend veel sfeer.

Filigrain hanglamp lichteffect met spaarlamp


Afbeelding 2: Filigrain hanglamp lichteffect met een heldere ECO of LED 60watt lamp.

Hieronder wordt een afbeelding vertoont van een filigrain hanglamp met een helderen LEDlamp van 60watt(700lumen) is echt verbluffend resultaat met mooie patronen en lichteffecten op de muur.

Filigrain hanglamp lichteffect met ECO LED 60 watt


Afbeelding 3: filigrain hanglamp met een iichteffect met LED kopspiegellamp

Hieronder een afbeelding van een filigrain hanglamp met een LED kopsiegellamp van 10 watt dat staat gelijk aan 900 lumen voor een beperkt lichteffect voor allen een gedeelte van de muur en natuurlijk het hele plafond .

Filigrain hanglamp lichteffect met kopspiegellamp